Share
Welbevinden van leerkrachten | Welbevinden in het MBO | en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Welbevinden op School | december 2022
 
Hoe zorgt een leerkracht voor veerkracht?

“Als je als leerkracht onrustig bent, is een leerling dat ook”, aldus een basisschoolleerkracht. Het welbevinden van leerkrachten en docenten is van groot belang. Voor henzelf, hun functioneren én voor het welbevinden van leerlingen. Hoe zorg je als leerkracht voor balans en veerkracht?
 
Zelf aan de slag met de handreikingen
 
Welbevinden in het MBO (entree en niveau 2)
Leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, leren beter. En leraren en docenten die goed in hun vel zitten, kunnen prettiger lesgeven. Lees meer in het rapport van de verkenning Welbevinden in het mbo.

> Download het rapport
 
Kinderen met een vluchtachtergrond op school
Praktische informatie en tips voor de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het (reguliere) basis- en voortgezet onderwijs. Ook geschikt voor het begeleiden van gevluchte kinderen uit Oekraïne.

> Download de praktijkkaart

 
Liever samen aan de slag? Kom naar de bijeenkomsten.
Kennissessie Schoolbreed werken aan welbevinden
do. 19 jan. | 14:30-16:30 uur | online

Doelgroep: GSA's

In deze sessie staat uitwisseling centraal. Er zijn drie workshops. GSA-School: daarin gaan we in op jouw meerwaarde als GSA op scholen. GSA-Gemeente: het agenderen van het thema welbevinden bij gemeenten in relatie tot scholen. Kansen(on)gelijkheid: de rol van scholen bij welbevinden, armoede en kansen(on)gelijkheid. Georganiseerd door Gezonde School, Pharos en het Trimbos-instituut.

> Meer informatie en aanmelden

Terugkijken: webinar werken aan welbevinden in het onderwijs
Doelgroep: GSA's, onderwijs, gemeenten e.a.


Werken aan welbevinden is een belangrijke sleutel om gezondheidsverschillen te verkleinen. Gemeenten, GGD en onderwijs zijn belangrijke partners in een integrale aanpak gericht op het welbevinden van kinderen en jongeren. In dit webinar delen we kennis over wat het werken aan welbevinden in het onderwijs oplevert. En hoe je dit in samenwerking aanpakt.

> Kijk de webinar terug
 
 
Mogelijk ook interessant voor jou
 
Webinar: goed reageren na een (poging tot) suïcide in het onderwijs
do. 2 febr. | 16:00-17:30 uur | online | gratis
Doelgroep: GSA's en onderwijs

Een (poging tot) zelfdoding van een leerling of student is een ontzettend ingrijpende gebeurtenis voor zowel leerlingen en studenten als schoolmedewerkers. Het is belangrijk dat een school zorgvuldig en planmatig reageert. Ontdek hoe je kunt handelen en voorbereidingen kunt treffen.

> Meer informatie en aanmelden

 
Laagdrempelige beeldverhalen als begrijpelijk informatiemateriaal voor KOPP/KOV

Voorlichtingsmateriaal over psychische problemen is vaak te complex voor jongeren die laaggeletterd zijn en jongeren die nieuw zijn in Nederland, zoals vluchtelingen. Daardoor kunnen hun problemen onopgemerkt en onbegrepen blijven. Het Beeldverhalenproject ontwikkelt begrijpelijk informatiemateriaal voor deze groep.

> Bekijk de beeldverhalen

 
Over Welbevinden op School
 
Welbevinden op School groeit! Meer middelen, meer impact.
Komend jaar komen er meer middelen vrij voor het kennis- en ondersteuningsprogramma Welbevinden op School. Dat is goed nieuws! Want daarmee kunnen we nóg meer impact maken. Betere bijeenkomsten, meer inspiratiematerialen en passende praktische handvatten om jullie te helpen bij het werken aan welbevinden op scholen. We willen uiteraard graag weten wat jullie precies nodig hebben. Jullie horen van ons in het nieuwe jaar!
"Als een kind zich niet goed voelt heeft het ook geen nut om het onderwijs te geven, want het komt niet binnen."

Het landelijke kennis- en ondersteuningsprogramma Welbevinden op School van Pharos en het Trimbos-instituut ontwikkelt, bundelt en verspreidt kennis over wat werkt bij schoolbreed werken aan welbevinden. Onze doelgroepen zijn scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en MBO, Gezonde School Adviseurs en gemeenten.
> Meer informatie
 
CONTACT
Voor vragen over Welbevinden op School kunt contact opnemen via onze website.

Heeft u deze mail van iemand anders ontvangen en wilt u zich aanmelden? Klik dan hier

Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS
Utrecht
Nederland



Disclaimer    Privacy Statement   Afmelden    Doorsturen

Email Marketing door ActiveCampaign