Share
Werken aan kansengelijkheid is werken aan welbevinden & inzichten uit onderzoek op 'n rij
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Welbevinden op School | december 2023
Welbevinden op School komt in 2024 naar je toe
Het is bijna tijd voor een welverdiende kerstvakantie. Om in 2024 met frisse moed weer aan de slag te gaan. We horen vaak dat scholen het nieuwe jaar aangrijpen voor een check: wat doen we al voor het welbevinden van onze leerlingen? En waar willen we ons de komende tijd op richten?

Scholen, gemeenten en GGD'en weten Welbevinden op School steeds beter te vinden voor inspiratie en kennis die hierbij kan helpen. En we hebben leuk nieuws. Vanaf 2024 breiden we ons aanbod uit met inspiratiesessies en leertrajecten. Samen met enthousiaste experts komen we graag bij je langs!

We horen graag van je

Heb je vragen of interesse?
Mail ons dan op
welbevinden@trimbos.nl. In deze nieuwsbrief vind je alvast een selectie uit ons (nieuwe) aanbod. Stuur de nieuwsbrief gerust door binnen je netwerk.


Fijne feestdagen!

Maartje van den Essenburg (Trimbos-instituut) en Anna de Haan (Pharos)
Programmacoördinatoren Welbevinden op School


> De website van Welbevinden op School

> Welbevinden op school voor kinderen uit kwetsbare gezinnen
> Werken aan welbevinden via Gezonde school

 
Nieuwe kennis, tools en inspiratie van Welbevinden op School
Inspiratiekaart voor het mbo

Wil je duurzaam werken aan welbevinden, maar weet je niet precies wat de volgende stap is voor jouw mbo-school? Om je op weg te helpen maakten we samen met mbo-vakgenoten de inspiratiekaart Werken aan welbevinden in het mbo. Vol praktijkvoorbeelden en concrete tips om zelf aan de slag te gaan.

Deze school gaat de wijk in

Het Jordan in Zeist staat in een wijk met veel gezinnen met een migratieachtergrond en een lage sociaaleconomische positie. De school werkt aan welbevinden en kansengelijkheid door een sterkere verbinding met de buurt. Rector Geert Looyschelder en wiskundedocent Mohammed El Houfi vertellen hoe.

 
Integraal werken: waarom & hoe?

Samenwerken aan welbevinden, vanuit een duurzame gedeelde visie, heeft de grootste kans op effect. Waarom eigenlijk? Dat weten we uit wetenschappelijk onderzoek. Die inzichten hebben we voor je op een rij gezet. Verdiep je in integraal werken in het onderwijs, en lees hoe je zelf succesvol aan de slag kan.

Aan de slag als gemeente of GGD?

Investeren in welbevinden op school is investeren in een gezonde leefstijl. Samenwerking is hierbij de sleutel. Als onderwijs, gemeente en GGD samen stevig inzetten op welbevinden, creëren ze een basis om breed met leefstijl aan de slag te gaan. Welbevinden op School staat klaar om je met maatwerk te helpen bij de volgende stap.
 
 
En verder...
Happyles-training: 7 maart 2024

Werk je in de jeugdhulp? En wil je het welbevinden en de mentale veerkracht van jongeren helpen versterken, en depressieklachten helpen voorkomen? Volg dan de online Happyles-training. Daarna kun je in de klas aan de slag met het lesprogramma Happyles: vier klassikale lessen en een individueel gesprek met elke leerling.

> Lees verder en meld je aan

 
Stijn, programma studentenwelzijn voor mbo, hbo en wo

Het nieuwe programma Stijn werkt aan een beter studentenwelzijn in het mbo, hbo en wo. Ook wil Stijn risicovol gebruik van alcohol, drugs en tabak onder studenten helpen voorkomen. Stijn werkt samen met bestaande initiatieven, waaronder Welbevinden op School en Helder op School.


> Meer over Stijn, programma studentenwelzijn

 
Luistertip: Alleen in het presteren

Sarah is een sociaal type en altijd wel onder de mensen. Lange tijd dacht ze daarom dat ze zich niet eenzaam kon voelen. Wel dus. In deze podcast legt Sarah uit hoe school, werken en goed willen presteren ervoor zorgden dat zij zich steeds vaker alleen voelde. Uiteindelijk vond ze een gezellig buurthuis waar jongeren praatten over allerlei gevoelens en Sarah ontdekte dat praten oplucht.

> Luister naar de Hey het is oké-podcast

 
 
Dit was de laatste nieuwsbrief van 2023. Tot volgend jaar!
 
 
CONTACT
Voor vragen over Welbevinden op School kun je contact opnemen via welbevinden@trimbos.nl of via onze website.

Heb je deze mail van iemand anders ontvangen en wil je je aanmelden? Klik dan hier

Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS
Utrecht
Nederland



Disclaimer    Privacy Statement   Afmelden    Doorsturen

Email Marketing door ActiveCampaign