Share
In deze nieuwsbrief o.a. meer over #NIXnodig en Wel zo Sportief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief NIX18voorprofs augustus 2021

 
Kwetsbare momenten

Op verzoek van de regio maken we samen met preventieprofessionals toolkits om op kwetsbare momenten in het jaar regionaal aandacht te besteden aan NIX18. De toolkit En Verder NIX is vooral gericht is op ouders/algemeen publiek en de toolkit #NIXnodig is direct gericht op jongeren. Beide toolkits zijn nu gevuld met materiaal om deze zomer in te zetten. Later vullen we dat aan met andere kwetsbare momenten. Ga je er mee aan de slag? Mail ons, we delen graag voorbeelden op de website.

Toolkit #NIXnodig

Met het materiaal #NIXnodig kunnen jongeren geattendeerd worden op NIX18 nu hun sociaal leven weer meer buitenshuis plaatsvindt. Het materiaal appelleert aan verschillende zomerse activiteiten en is met een denktank van jongeren en preventieprofessionals ontwikkeld. De kernboodschap is Wij zijn leuker/gezelliger/frisser/… zonder alcohol of roken! #NIXnodig. De toolkit bevat o.a. Instagram posts en stories met interactieve polls, drukbestanden voor affiches of flyers en voorbeelden van gadgets met het #NIXnodig logo.

Naar toolkit

Toolkit En Verder NIX

Met de toolkit En Verder NIX worden ouders, het algemeen publiek, maar ook jongeren zelf aangesproken. Het materiaal richt zich op verschillende momenten in de zomer (o.a. vakantie en kermis). Nu we met z’n allen weer meer mogen in de samenleving, is het een goed moment om ouders te helpen herinneren aan het maken van NIX18 afspraken met hun kinderen. In de materialen komt naar voren wat er allemaal wél weer kan en mag. Maar dan met de toevoeging En Verder NIX. De toolkit bevat divers materiaal om regionaal in te zetten zoals narrowcasting, posters en social.

Naar toolkit

Wel zo sportief

De campagne 'Wel zo sportief' wordt op 6 september afgetrapt en heeft als doel dat in sportkantines de leeftijdsgrens wordt gehandhaafd en de NIX18-norm in de sportomgeving versterkt wordt. Met de materialen uit het NIX18 pakket draag je als sportclub duidelijk de NIX18-norm uit. Met een knipoog naar de lijnen in ieder sportveld: sportief gedrag in het veld en ook daarbuiten. Want in een sportkantine wordt onder de 18 jaar geen alcohol geschonken en gedronken. In het sportpakket zit o.a. NIX18 tape, tapruiters, een dranktray, posters en onderzetters. De campagne is een samenwerking tussen het Ministerie van VWS, NOC*NSF, sportbonden en het
Trimbos-instituut.


Naar tookit

NIXzonderID

De NIXzonderID actie, waarbij we met zijn allen de naleving op de verstrekking van drank en tabak aan jongeren verbeteren, zal dit najaar plaatsvinden van 4 tot 18 oktober. Op 2 september zal het nieuwe materiaal 'Hoe show jij je ID?' aan de toolkit worden toegevoegd. Neem alvast een voorproefje.

Naar toolkit
Save the date: NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag

De jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag staan gepland op 2 december 2021. Noteert u deze datum dus alvast in uw agenda. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte over het programma en wanneer u zich kunt aanmelden.

IJslandse aanpak

Zes Nederlandse gemeenten implementeerden de veelbelovende IJslandse aanpak om middelengebruik onder jongeren tegen te gaan en welbevinden te verbeteren. Lees waarom deze gemeenten zo enthousiast zijn over deze preventieve aanpak. Gemeenten kunnen zich aanmelden voor 2022.

Naar nieuwsbericht

Nieuwe Alcoholwet

Op 1 juli trad een nieuwe alcoholregelgeving in werking: de nieuwe Alcoholwet. In deze wet zijn aanvullende maatregelen opgenomen om problematisch alcoholgebruik terug te dringen. Het is voortaan onder andere verboden voor meerderjarigen om op openbare plekken alcohol door te geven aan jongeren onder de 18 jaar. Lees meer over de nieuwe Alcoholwet en de bijbehorende communicatiecampagne van het Ministerie van VWS.

Alcoholwet
CONTACT en HELPDESK: NIX18voorprofs@trimbos.nl
Aan het Trimbos-team NIX18voorprofs werken mee: Lex Lemmers, Liesbeth Naaborgh, Ingrid Schulten, Wilke Heijnen, Tessa Scheffers en Neeltje Vogels
Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS Utrecht
Nederland


Email Marketing door ActiveCampaign