Share
Fijne feestdagen en een goed 2023!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief NIX18voorprofs december 2022

 
Ouders minder streng

Uit het landelijke Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat in 2021 slechts één op de drie ouders met hun kind afspreekt dat zij niet roken en niet drinken tot zij 18 jaar zijn. Ook lijken ouders in 2021 minder streng op het gebruik van middelen dan in 2019. Lees de factsheet om meer te weten over de opvattingen van ouders over het middelengebruik door jongeren en de opvoedstrategieën die zij daarbij zelf als ouder hanteren.

Lees factsheet
 
Gebruik alcohol en tabak onder studenten van 16-18 jaar blijft hoog

Hoewel in 2019 het aantal rokende mbo-en hbo-studenten van 16-18 jaar afnam, is dit in 2021 niet verder gedaald. Ook het alcoholgebruik verandert niet. Dit ligt al sinds 2015 op ongeveer hetzelfde niveau. Het aantal lachgasgebruikers is tussen 2019 en 2021 wel gedaald. Maar studenten díe lachgas gebruiken, gebruiken meer ballonnen per keer.

Naar nieuwsbericht
 
Inspiratiesessie NIX18 carnaval

Op donderdag 12 januari van 12.00-13.00 staat de derde online inspiratiesessie het risicovolle moment carnaval gepland. Drie preventiewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg nemen jullie op een interactieve manier mee in het vraagstuk ‘hoe breng je NIX18 onder de aandacht voorafgaand en tijdens de Carnaval: wat werkt wel en wat werkt niet?’ Zij zijn ook heel benieuwd naar jullie succesvolle of ludieke voorbeelden!

Meld je nu aan
Terugblik NIX18 studieochtend & inspiratiemiddag

Op donderdag 8 december hielden we onze jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag. Via onderstaande linkjes zijn de bijeenkomsten terug te kijken.
Tijdens de studieochtend stonden de 3 best buys van alcoholbeleid centraal: wat hebben ze opgeleverd en waar liggen kansen voor toekomstig alcoholbeleid? In januari 2023 wordt een factsheet gepubliceerd over het alcoholbeleid voor jongeren in de afgelopen 30 jaar en het effect daarvan.


Bekijk studieochtend
Bekijk inspiratiemiddag
Een goed NIX18 campagnejaar!

Voor iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023!

Wij kijken er naar uit om samen met jullie 2023 tot een mooi en inspirerend campagnejaar te maken.


Het Trimbos NIX18-team

CONTACT en HELPDESK: NIX18voorprofs@trimbos.nl
Aan het Trimbos-team NIX18voorprofs werken mee: Lex Lemmers, Liesbeth Naaborgh, Ingrid Schulten, Wilke Heijnen, Tessa Scheffers en Neeltje Vogels
Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS Utrecht
Nederland


Email Marketing door ActiveCampaign