Share
In deze nieuwsbrief o.a. meer over onze jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief NIX18voorprofs november 2021

NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag

Op 2 december 2021 zal de jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag wederom online plaatsvinden! In de ochtend wordt ingezoomd op de IJslandse aanpak. Wat kunnen we van hen leren als het gaat om ouderbetrokkenheid en ouder-kind afspraken over alcoholgebruik? Tijdens het middag gedeelte worden een aantal interessante praktijkvoorbeelden gedeeld en informeert VWS u over de nieuwe NIX18 campagne strategie en de plannen voor het komende jaar. U kunt zich opgeven voor het hele programma of een deel van het programma.

Naar programma en aanmelden

WINACTIE ‘NIX, wel zo sportief’

Op 1 november is de Winactie rondom de campagne ‘NIX, wel zo sportief’ van start gegaan. Sportclubs maken kans op één van de 10 prijzen van €750,- die te besteden is aan sportmateriaal naar keuze. Clubs maken kans door het NIX18 sportpakket te bestellen, met de kleurrijke materialen hun kantine aan te kleden en hiervan een leuke foto te maken en dit te delen op social media met hashtag #clubvanNIX. Om clubs op deze actie te wijzen hebben we voor jullie een speciale toolkit ontwikkeld met daarin o.a. standaard tekst voor in de nieuwsbrief, visuals en fimpjes voor op social media. Het zip bestand met de materialen is hier te downloaden. De actie loopt tot en met 30 november.

Naar toolkit

Kerst En Verder NIX!

De En Verder NIX toolkit is uitgebreid met de momenten kerst en oud&nieuw. Met deze toolkit worden ouders, het algemeen publiek, maar ook jongeren zelf aangesproken. Het materiaal richt zich op verschillende momenten zoals vakantie, kermis en nu ook op kerst en oud&nieuw. De decembermaand is een feestelijke maand met veel verleidingen. Daarom is het een goed moment om ouders te helpen herinneren aan het maken van NIX18 afspraken met hun kinderen. Voorkom twijfel hierover, ook tijdens feestelijkheden. In de materialen komt naar voren wat er allemaal wél kan en mag. Maar dan met de toevoeging En Verder NIX. De toolkit bevat divers materiaal om regionaal in te zetten zoals narrowcasting, posters en social.

Naar toolkit

Verwacht: uitbreiding toolkit #NIXnodig

Vanaf 1 december zal ook de #NIXnodig toolkit met de momenten kerst en oud&nieuw uitgebreid worden. Met het nieuwe materiaal kunnen jongeren geattendeerd worden op NIX18, ook tijdens de feestelijke decembermaand. Het materiaal appelleert aan verschillende feestelijke activiteiten en is met een denktank van jongeren en preventieprofessionals ontwikkeld. De kernboodschap is: Wij zijn leuker/gezelliger/frisser/… zonder alcohol of roken! #NIXnodig. De toolkit bevat o.a. Instagram posts en stories met interactieve polls en drukbestanden voor affiches of flyers. Er zullen daarnaast ook nieuwe gadgets met het #NIXnodig logo beschikbaar komen.

Versterk lokaal het effect van NIX18

Afgelopen week vond voor de tweede keer de landelijke actieweek Zien drinken, doet drinken plaats. De campagnematerialen zijn ook nu nog beschikbaar. Het doel van deze campagne is om ouders ervan bewust te maken dat het beter is geen alcohol te drinken waar hun kinderen bij zijn. Een boodschap die naadloos aansluit op de boodschap aan ouders vanuit de campagne NIX18. De informatie en campagne-materialen kunnen dus ook heel goed aanvullend aan elkaar in de regio worden ingezet. Door beide campagnes te combineren kan de boodschap naar ouders versterkt worden!

Lees meer
NIX18 eindejaars PR-activatie

Door diverse omstandigheden is NIX18 dit jaar landelijk weinig zichtbaar geweest. Daarom is het einde van het jaar een mooi moment om weer eens van ons te laten horen. Niet met een multimediale campagne, maar met een PR-activatie. Een mooie manier om alvast een beetje een voedingsbodem te creëren voor de nieuwe campagne boodschap. Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling hiervan. Qua start richten we ons de laatste drie weken van dit jaar. Via de website en nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

CONTACT en HELPDESK: NIX18voorprofs@trimbos.nl
Aan het Trimbos-team NIX18voorprofs werken mee: Lex Lemmers, Liesbeth Naaborgh, Ingrid Schulten, Wilke Heijnen, Tessa Scheffers en Neeltje Vogels
Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS Utrecht
Nederland


Email Marketing door ActiveCampaign